Quantcast
Новини Пловдив » България » Илияна Йотова: Трябва да има пилотен проект за гласуване по пощата на изборите
България Важно Политика

Илияна Йотова: Трябва да има пилотен проект за гласуване по пощата на изборите

Илияна Йотова
Илияна Йотова

На тези парламентарни избори няма да има електронно гласуване, но трябва да има пилотен проект за гласуване по пощата, да опитаме. Много българи зад граница ще имат много трудности да го направят по време на пандемията. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA News вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя обясни, че консултациите не са имали за предмет датата на изборите, а за да проведем свободни избори. Президентът не прибърза с датата, защото почти всички участници в консултациите казват, че така се е завъртяла подготовката.“, коментира тя.

Според нея Румен Радев умее да носи отговорност, а заплашителният тон на управляващите партии е нелеп и неуместен.

По думите ѝ ще има максимална представителност на българските граждани в новия парламент.

Този път протестите бяха спонтанно събиране на хора, не бяха ръководени от политически формации. Лидерството не е да търсиш постоянно баланс между търсене и предлагане, а да вземаш и непопулярни решения, не да се опитваш да играеш и да бъдеш харесван. Ако си сигурен и знаеш какво правиш, рано или късно ще спечелиш, коментира Илияна Йотова.

Според нея час по-скоро трябва да има политическа стабилност в страната, както и максимамлон представителен парламент и правителство. За Йотова 2021 г. не е само година на избори, но и на възстановяване, а следващият министър-председател трябва да облече символично бялата престилка. „Трябва да помислим как ще си оправим и икономиката. Изборният вирус ще си действа с ковидвируса“, обяви Йотова.

Решението на ДПС да не подкрепи президента Радев вицепрезидентът коментира така: „ДПС има право на своята преценка. Смути ме опита на министър-председателя непрекъснато да тика в полето на етническите партии. Те са пълноправен член на Европейския либерален алианс и крайно време е да го разберем това. Партиятта не е онази, от която зависи етническия мир, който ние отдавна сме постигнали в страната.“

Според нея най-решаващо на президентските избори е доверието на хората. „За мен ще бъде бъде огромна чест, ако пак бъда номинация на БСП и те подкрепят нашата кандидат – президентска двойка“, увери тя.

За ситуацията в БСП вицепрезидентът сподели, че не мисли да се кандидатира за лидер на партията, но смята, че битките трябва да се водят извън нея, а не вътре. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...