Quantcast
Новини Пловдив » България » Повдигнаха обвинение на задържания за смъртта на 8-годишното дете в Мездра
България Важно Съд и Прокуратура

Повдигнаха обвинение на задържания за смъртта на 8-годишното дете в Мездра

Улицата, на която е намерено тялото на детето, все още е блокирана от полиция
Улицата, на която бе намерено тялото на детето

Повдигнаха обвинение за смъртта на 8-годишното детето от Мездра. Става въпрос за бащата на момчето, което е играло със загиналия Тома. Обвиняемият е собственик на дома, в който загина 8-годишното дете.

Престъплението е квалифицирано по чл. 338 ал 3 от НК т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държани на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

При оглед в дома били открити ловни пушки, ловен полуавтомат, ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин, но били съхранявани в разрез със закона в мазето на къщата, предава NOVA.

В джоб на яке е намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони. Мъжът беше задържан да 24 часа. Малко след 20:30 тази вечер му е повдигнато обвинение и е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.

Досъдебното производство по случая е на специален надзор в Окръжна прокуратура Враца и в Софийската апелативна прокуратура. Предстои извършване на множество експертизи, между които съдебно медицинска, балистична, химическа и психолого-психиатрична.

ПловдивПрес припомня, че бабата на загиналото момче разказа, че детето отишло при приятелчето си да играят. След 30 минути съседка ги извикала, защото момчето лежало на улицата и имало локва кръв. Родителите на Тома хукнали, а приятелчето му избягало вътре, когато ги видяло./ПловдивПрес

Още новини по темата

Има арестуван във връзка със смъртта на 8-годишния Тома от Мездра

Бабата на мъртвото момче в Мездра: Лежеше на улицата по слипове, чули са изстрел

Трагедията в Мездра: Пиротехника убила внучето на бившия депутат Тома Томов

8-годишно дете намерено мъртво в Мездра

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...