майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Инциденти » Стрелецът от Ловеч крил оръжието в скали в близко село
Инциденти Съд и Прокуратура

Стрелецът от Ловеч крил оръжието в скали в близко село

Белезници
Снимката е илюстративна

Районен съд – Ловеч, постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за мъжа, прострелял жена в Ловеч навръх Нова година. Стрелбата бе извършена около 01. 00 ч. на 1 януари 2021 г.

От Районна прокуратура поискаха задържаният да бъде оставен за постоянно в ареста, като се аргументираха със събраните до момента в рамките на досъдебното производство доказателства, съобщи Нова.

Защитата на обвиняемия не отрече, че може да се направи обосновано предположение, че подзащитният й е извършил деянието, но според нея става въпрос за инцидент и има редица смекчаващи вината обстоятелства. Сред тях – няма умисъл в действията на обвиняемия, изцяло е съдействал на органите на реда и дори и да не е бил потърсен на адреса му, той е щял да си признае за извършеното; дълбоко съжалявал за случилото се, още повече, че е близък с простреляната жена и семейството й. Затова защитата настоя за налагане на по-лека мярка за неотклонение, а именно „домашен арест“ или „подписка“.

В изявлението си пред съда обвиняемият също помоли да не бъде задържан, както и да не му бъде налагана мярка „домашен арест“, за да има възможност да ходи на работа, защото ще са му необходими пари, се казва още в прессъобщение от съда.

След като се запозна със събраните до този момент доказателства по делото и обясненията на обвиняемия, съдът прецени, че искането на Районна прокуратура за постоянна мярка „задържане под стража“ следва да бъде уважено.

Според състава, въпреки че след като е бил установен, обвиняемият е дал подробни обяснения пред разследващ орган и пред съдия, първоначалните му действия сочат, че той е направил опит да забави и осуети  разследването. Опитал е да заблуди разследващите, като е казал, че е изхвърлил оръжието в контейнер в централната част на квартал „Младост“, но то не е било установено там. Още в първите дни след инцидента е разглобил оръжието и е скрил части от него в скали в близко село, а приклада е изгорил. Освен това в хода на разследването е установено, че в предишни периоди обвиняемият е използвал пушката и в апартамента си, като дори я е предоставял на малолетния си син. Оръжието е незаконно притежавано, преправено от въздушно в малокалибрено.

Съдът прие, че има достатъчно данни по делото за системна злоупотреба с алкохол от страна на обвиняемия, който в такова състояние ставал агресивен и не можел да контролира действията си – както е бил по време на деянията, за които е привлечен като обвиняем. Предвид това съдът прецени, че има опасност той да извърши друго престъпление или да повлияе на свидетели, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Ловеч в 3-дневен срок.

Още

Задържаха стрелеца, ранил жена в Ловеч навръх Нова година
Куршумът още не е изваден от тялото на простреляната жена в Ловеч
Жена простреляна на хоро в Ловеч навръх Нова година

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...