Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Доброволци от Марково почистиха и спретнаха поляната край параклиса „Св. Атанасий“
Регион Родопи Случка на деня

Доброволци от Марково почистиха и спретнаха поляната край параклиса „Св. Атанасий“

Жителите на село Марково почистиха край параклиса „Свети Атанасий“ преди Атанасовден. Хората подмениха счупените пейки и маси и изградиха нов оджак. Самият параклис също бе прясно варосан и цялата поляна наоколо грейна след акцията в събота, която бе на изцяло доброволчески принцип.

Кметицата на Марково Десислава Терзиева благодари на съселяните си за свършената работа:

Бих искала да изкажа благодарност от името на Кметство Марково и лично от свое име към инициаторите и всички , които се включиха в инициативата за почистването на Атанас тепе в навечерието на Атанасовден.

На 02.01. по инициатива на Георги Куков, Васил Куков, Любо Григоров, Валентин Атанасов, Томас Петров и Станислав Донев предприехме организация за почистването и привеждането във вид на поляната пред параклиса „Св.Атанасий“.В съботния ден, лошото време не попречи на участниците да изпълнят задачите. Бе изграден нов оджак, бяха подменени масите и част от пейките, варосан и почистен бе параклисът „Св.Атанасий“, бяха разчистени колоните. С това продължаваме с инициативите, свързани с възстановяването на забележителните места на с.Марково. Благодаря на всички, които се включиха в инициативата и откликнаха на апела ни във ФБ.Изказвам благодарности за активността и на общинския съветник Ангел Рахов , служителите на Кметство Марково и на Васил Василев, който дари дървения материал за акцията!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...