Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ПИМК инвестира 10 млн. лв. собствени средства в Колежа
БГ Футбол Ботев Важно Спорт Спорт Важно

ПИМК инвестира 10 млн. лв. собствени средства в Колежа

Кметът Здравко Димитров и шефът на ПИМК Илиян Филипов
Кметът Здравко Димитров и шефът на ПИМК Илиян Филипов

Фирма ПИМК ще даде 10 милиона свои пари за лицензиране на стадион „Христо Ботев“. Новината съобщи собственикът на компанията Илиян Филипов пред bTV. Това е сумата, която ще е необходима да се прибави към 25-те милиона лева, отпуснати от правителството за Колежа, уточни Филипов.

Средствата от кабинета обаче ще са крайно недостатъчни, за да може стадионът да бъде лицензиран и да се използва за мачовете в Първа лига.  А за да бъде одобрен стадионът от УЕФА и там да се играят мачове от европейските клубни турнири, в строежа трябва да се инвестират още 25 млн. лева, прогнозира Илиян Филипов.

„Ако не се осигури допълнителното финансиране, имаме малък проблем. Осветлението на стадиона е планирано да бъде на металната конструкция. А металната конструкция е сериозната сума в това съоръжение. Нужно е да има допълнително финансиране“, заяви той. Самият Филипов изрази готовност да инвестира недостигащите 10 млн. лева, но заяви, че няма възможност да отдели и останалите 15 млн. лева.

В момента се работи по изграждането на новите трибуни. Дейностите не секват и през уикендите, а темповете са добри, хвалят се от фирмата. Феновете, които от години настояваха стадионът да бъде приведен във вид за мачове, също са доволни. Именно те бяха основна движеща сила, за да бъде подновен строежът.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...