Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Рязък спад на COVID заболеваемостта в Пловдив
COVID-19 Здраве Пловдив

Рязък спад на COVID заболеваемостта в Пловдив

COVID отделение

Заболеваемостта за изминалите две седмици в Пловдив и областта  рязко е спаднала и е  136,6 на 100 хиляди души. Продължава положителната тенденция за по-малко приети в болниците пациенти и  преминали през Спешна  помощ. Това стана ясно на проведения днес Медицински щаб за борба с коронавируса.

Д-р Сийка Димчева от РЗИ  съобщи, че продължава ваксинирането на медиците в областта. До момента са ваксинирани 1405, като до края на седмицата се очаква броят им да надвиши 2000 души. Тя съобщи, че от 17 януари ще започне поставянето на втората доза на имунизираните от 27 декември.

Към днешна дата излекуваните от COVID-19 в Пловдив и областта са много повече от заразените. 178 са преборили заболяването за изминалите три дни. Според Областната информационна система свободните легла са 752, от които 51 за интензивно лечение.

Хоспитализираните пациенти в ковид отделенията към днешна дата, въведени в Националната информационна система, са 386.

През изминалото денонощие от Спешна помощ са отговорили на 145 повиквания, от тях 12 свързани с ковид. Хоспитализирани са 2  болни в областта и 6 в Пловдив, оставени на домашно лечение са 4. По думите на директора на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Иван Стойнов за цялата изминала седмица повикванията, свързани с ковид са били 109, като е имало период през ноември с 90 повиквания на ден.

5 са новодиагностицираните случаи на COVID-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие, а за последните три дни са общо 69.

Сред новите случаи от последните три дни има 1 лекар, 1 медицинска сестра и 1 акушерка. Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

От РЗИ съобщават, че за последните три дни в областта са починали 7 души на възраст от 69 до 86 години с придружаващи заболявания.

Още

105 новозаразени, но пробите са малко
13 новозаразени в Смолянско, 21 излекувани

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...