майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Регион » Столетничка от Цалапица празнува с кмета на „Родопи“ СНИМКИ
Регион Родопи

Столетничка от Цалапица празнува с кмета на „Родопи“ СНИМКИ

Павел Михайлов поздрави столетничката Милка Байрева
Павел Михайлов поздрави столетничката Милка Байрева

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов поздрави 100-годишната Милка Байрева от село Цалапица по повод нейния вековен юбилей. Баба Милка посрещна рождения си ден в ритуалната зала на кметството в празнична обстановка.

Рождения ден на Милка Любенова Байрева уважиха както нейни роднини, близки и приятели, така и кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов, общинският съветник  Димитър Талев от местна коалиция „БСП за България“ и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

Всички бяха дошли да я поздравят и да изкажат своето уважение и възхищение към достойния й живот.  „Сигурен съм, че сте щастлива с децата, внуците и правнуците, с приятели и съседи, с тяхната любов, уважение и подкрепа. Дай Боже, всекиму такова щастие“ се обърна кметът към баба Милка.

От името на община „Родопи” Павел Михайлов прочете поздравителен адрес. В него се казва: „ В деня на забележителната Ви годишнина приемете моите поздравления – от все сърце и със синовно преклонение! Позволете ми да засвидетелствам своето уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с отговорност и всеотдайност към обществото и семейството!“

Павел Михайлов подари красив букет на възрастната жена, хранителни стоки от първа необходимост, както и плодове. Той пожела на Милка Байрева здраве и дълго да радва с добротата си своите близки.

„Малко са тези, които имат щастието да преминат през изпитанията и радостите на цял век и да продължат живота си в ново столетие. Изразявам своето преклонение пред мъдростта и житейския опит”, отправи поздрав и заместник-кметът Владимир Маринов.

Стогодишният юбилей е събитие за село Цалапица, тъй като хората, които доживяват до тази възраст са вече рядкост. За тържеството на столетничката имаше торта и музикален поздрав от името на кметството в селото.

„Баба Милка е пример за всички нас със своето дълголетие, трудолюбие и упоритост. Тя е изключително всеотдаен и щедър човек“, сподели впечатления и кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

Възрастната жена благодари за вниманието. Доброто отношение към хората е нейната рецепта за дълголетие. Храни се по малко, но често, обича месо, но никога не е вкусвала свинско. Не се лишава от сладко, но не прекалява. През живота се е занимавала със селскостопанска работа. Радва се на петима внуци, осем правнуци и петима праправнуци. Възрастната жена прекарва спокойно старините си, за нея се грижат близките й./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...