Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » И дъщерята на адвокат Драгинова осъди РЗИ заради неоснователна карантина
COVID-19 Здраве Пловдив Съд и Прокуратура

И дъщерята на адвокат Драгинова осъди РЗИ заради неоснователна карантина

Адвокат Росица Драгинова и дъщеря ѝ Диана. Снимка: ФБ
Адвокат Росица Драгинова и дъщеря ѝ Диана. Снимка: ФБ

Ваня ДРАГАНОВА

И дъщерята на адвокат Росица Драгинова – Диана, осъди РЗИ – Пловдив, заради неоснователна карантина. Както ПловдивПрес вече писа, Росица Драгинова дала проба за ковид на 7 октомви м. г., няколко дни не получила резултат, звъняла по институциите и в крайна сметка получила предписание да стои под карантина заради положителен тест, като от РЗИ твърдели, че той е направен на 8 октомври. Драгинова оспори предписанието на РЗИ заради съмнението, че положителният тест не е нейният. В хода на делото от РЗИ не успели за представят PCR тест на името на Росица Драгинова и на 30 декември м. г. Административният съд в Пловдив отмени предписанието за карантината.

Като контактна на болен с коронавирус под карантина е била поставена и дъщеря ѝ Диана и в делото и по нейния казус предписанието е отменено от Административния съд, защото заболяването на майка ѝ не е доказано.

„Този хаос има практически измерения – както аз не знаех дали да се явявам по дела, за да не заразя някой, но пък в първите дни нямах документ, с който да оправдая отсъствието си, защото получих предписанието чак на 11 октомври, така и Диана в първите 3 дни не ходеше на учиилще, но не можеше да учи и онлайн. Обадих се в Английската гимназия, където тя учи, и ми казаха, че за да мине детето на обучение в електронна среда, трябва да има предписание от РЗИ“, разказа пред ПловдивПрес Росица Драгинова.

Отделно предписанието за карантината е връчено само на майката, а би трябвало да го получи и 15-годишната Диана, но е добре известно, че в РЗИ не насмогват да връчват указанията за карантина по надлежния ред.

„Изводът от тези дела е, че човек трябва да си търси правата. Администрацията трябва да се научи да работи качествено  и в полза на гражданите“, коментира случилото се Росица Драгинова.

Още

Адвокат Драгинова осъди РЗИ за карантина след съмнителен тест

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...