Quantcast
Новини Пловдив » България » Сидеров към Радев: Одит на „Информационно обслужване“, 600 хиляди са мъртвите души
България Важно Политика

Сидеров към Радев: Одит на „Информационно обслужване“, 600 хиляди са мъртвите души

Румен Радев проведе консултации с Атака

Да се направи одит на държавната „Информационно обслужване“ АД и да се премахнат мъртвите души от списъците.  Затова настоя лидерът на „Атака“ Волен Сидеров на срещата при президента Румен Радев за предстоящите парламентарни избори. „Атака“ беше последната парламентарнопредставена партия, с която държавният глава проведе консултации. По-рано днес ГЕРБ, БСП, ДПС и Воля дойдоха на „Дондуков „2, а „Обединени патриоти“ отказаха срещата. Заедно с лидера Волен Сидеров бяха и депутатите  Павел Шопов и Десислав Чуколов.

„Ние като стари и опитни политици, ще хванем бика за рогата. Същественото е това, че в момента в България има около 600 хиляди фантома или мъртви души. В НСИ българите, които би трябвало да имат право на глас т.е. са над 20 години са 5 636 267. В същото време в ЦИК показват, че има 6 221 729. Разликата е 585 482 гласа. Излиза, че ЦИК представя близо 600 хил. повече гласа от реално съществуващите. Тогава какво правим? Какво значи да говорим за датата на избори и общи принципи, които са морално етични, ако имаме това разминаване в числата“, коментира Сидеров.

„Аз ви призовавам, вие можете да бъдете гарант за честността на тези избори. Нашата идея е да направим одит на държавната агенция или държавното акционерно дружество „Инфообслужване“, тъй като много се говори за комисии, всички сме виждали чували с бюлетини, но ключът за бараката е в него. Това е държавна агенция към Министерство на транспорта, фактически акционерно дружество с повече от 97-98% държавно участие и някакво частно. Но там никой не знае как се назначават хората, какъв софтуер се ползва за обработката, защото знаем, че едно време един голям държавник другаря Сталин е казал, че не е важно кой как провежда изборите, а как ги брои. Там накрая се обобщават резултатите, с които се казват „Ти ще влезеш“, „Ти няма влезеш“. Последните данни, които излизат, че са си купили компютри за 25 млн.лв. Какво ще правят с тях? Искаме прозрачност. Каквото и да си говорим, машинката за избори стои в едни ръце, знаем кои са. Трябва да има преразглеждане на избирателните списъци. 600 хиляди гласа са много нещо – две средно големи партии или три-четири по-малки, настоя той. Според Сидеров, ако тези въпроси не се решат, датата за изборите е подробност.

Президентът Радев припомни, че въпросът се поставя в публичното пространство отдавна. „Някои разбират под мъртви души починали хора, но това е разговорен термин. От ГРАО обясниха, че могат да започнат такъв процес, но той е много труден и само при поставена задача от изпълнителната власт. Българският праламент е този, който трябва да контролира изпълнителната власт. Парламентът трябва да изпълнява много по-активно и агресивно  своите правомощия по контрол върху изпълнителната власт, както е по конституция, а не обратното. За „Информационно обслужване“ имаше поправка в закона, с която се вече се делигират правомощията пожизнено ЦИК не да възлага, а да предава за обработка резултатите от протоколите директно на „Информационно обслужване“. Аз наложих вето, защото това означава пожизнен монопол. Естествено, ветото беше отхвърлено“, припомни Румен Радев.

„Говори се много за фалшификации на изборите. Нещата са много тревожни, защото някои хора се добраха до редовни парламентарни избори, което означава, че ще ги проведат. Щом те ги проведат резултатът ще е такъв, какъвто социологическите агенции са направили. Втората партия ще е с два -три процента по-ниско. Третата , четвъртата ще влязат – те са все системните. Какво означава системна партия? Тази, която слушка, папка и приема порциите“, обобщи Павел Шопов. Според него, за да стане решителна промяна в България е необходима „вълна“. „Преди 15 години Атака създаде вълна, една от трите вълни в българското общество през последните 30 години. Тази вълна беше стопирана“, обясни още той.

„Факт е, че в българското общество има акумулирана голяма енергия за променя. Как тази енергия ще бъде проведена така, че да доведе до прогресивен резултат, който да ни изведе напред, а не да ни връща назад. Много ще разчитаме да има консолидация на волята, на усилията при повишена отговорност на всички политически субекти това да се случи. С „Атака“ приключваме и консултациите с партиите в парламента. Трябва така да се работи, че да вървим напред. Хората не искат повече да чакат. Искат да видят промени възможно най-бързо. И политиците трябва да съумеят така да спечелят доверието на хората, че да не го пропиляват и да доведат до тези промени, завърши държавният глава. /ПловдивПрес

Нов сблъсък! Марешки скочи на Радев, президентът го сряза

ДПС на срещата с президента Радев: Вече сме в предизборна кампания

Радев към ГЕРБ: Ще обявя скоро датата на изборите

Словесен сблъсък между Караянчева и Радев на консултациите

Нинова не воювала с президента, БСП против гласуване в два дни

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...