Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Обстановката в Пловдивско се нормализира, кметовете с превантивни мерки срещу застудяването
Регион

Обстановката в Пловдивско се нормализира, кметовете с превантивни мерки срещу застудяването

Така изглеждаха улиците вчера

Обстановката на територията на област Пловдив към този момент е нормална. Няма проблеми с проходимостта на пътната мрежа, няма откъснати населени места, наводнени къщи и пострадали хора. Електроснабдяването, водоснабдяването и телекомуникациите не са нарушени и функционират нормално.

Пътят  Ягодово — Крумово, който през вчерашния ден бе наводнен от повишеното ниво в р. Чая в района на жп надлеза, вече е проходим.

Моментното състояние на реките и язовирите не създава проблеми и риск от наводнения за населените места и земеделски площи в областта. Налице е тенденция към понижение и нормализиране на нивата на водите в реките. Не се очаква изпускане на допълнителни водни количества в р. Въча от яз. Въча и яз. Кричим.

Във връзка с предстоящото застудяване и очаквани поледици на територията на областта е изпратено писмо до кметовете на общините за предприемане на превантивни мерки с цел недопускане на инциденти и бедствия, като обезопасяване на пътни участъци, готовност на фимрите за снегопочистване и др., съобщават от областна администрация.

Според метеорологичните прогнози в периода 15-17 януари се очаква да настъпи застудяване и температурите в област Пловдив да достигнат до минус 8 – минус 9 градуса.

Още

Река Чая заля пътя за Крумово, движението е спряно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...