Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ВМРО: Приемаме дата на изборите, но не и промени в Изборния кодекс
България Важно Политика

ВМРО: Приемаме дата на изборите, но не и промени в Изборния кодекс

ВМРО

ВМРО приема датата 4 април 2021 г., определена от президента за ден на изборите за народни представители. Този акт е негово конституционно правомощие.
ВМРО не приема обаче опитите за радикална промяна на изборното законодателство, съобщават те в своя позиция, изпратена до медиите.

„Идеята за гласуване по пощата, както многократно сме заявявали, създава огромна заплаха за изкривяване на изборните резултати под натиска на една чужда държава – Турция. Това би дало възможност на неосманиста Ердоган, който многократно е заявявал сърдечните си претенции към части от българската държава, да организира изпращането на гласове дори от починали преди десетилетия български граждани. Дали от Турция ще дойдат 100-200 или 300 хиляди гласа ще решава само той. За кого – вече разбрахме – новите му стари фаворити ДПС.
Вмешателството на чужда държава на избори в България е изключителна заплаха за националната ни сигурност.

ВМРО – Българско национално движение изразява надежда предложението на президента за гласуване по пощата да не е обмислен план за формиране на мнозинство ДПС-БСП в следващия мандат. Още повече, че такива промени на Изборния кодекс трябва да се правят след внимателен анализ и сериозно публично обсъждане, за което няма време.
Потвърждаваме принципната си позиция, че не бива да се прави промяна в Изборния кодекс в последния момент“, четем още в позицията на ВМРО./ПловдивПрес

Още новини по темата

Карадайъ: Най-голямото предизвикателство пред ДПС е COVID-19

Кристиан Вигенин: Датата 4 април е добра, БСП смята да спечели изборите

ГЕРБ: Няма да внесем промените, които Радев предложи

Румен Радев: Парламентарните избори ще са на 4 април

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...