Quantcast
Новини Пловдив » България » Кристиан Вигенин: Датата 4 април е добра, БСП смята да спечели изборите
България Важно Политика

Кристиан Вигенин: Датата 4 април е добра, БСП смята да спечели изборите

Кристиан Вигенин
Кристиан Вигенин

БСП заяви, че каквато и дата да избере президентът за парламентарните избори, ние ще я приемем. Седмица по-късно от първоначално заявената дата 28 март означава за нас повече време за кампанията. Така че това е добра дата. Така коментира избраната от президента дата за изборите 4 април зам.-председателя на БСП и на парламента Кристиан Вигенин в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Която и да е датата, смятаме да спечелим тези избори, категоричен бе Вигенин.

По повод критиките на ГЕРБ, че на тази дата е католическия и арменския Великден, Вигенин обясни, че всяка неделя има празници. Не виждам как това ще попречи на хората да гласуват, изборите се провеждат цял ден, обясни той.

Една от линиите за отслабване на позициите на БСП и на президента е да се вбие клин между нас, които макар и с различни механизми имаме една обща цел – дълбока промяна в България и изхвърляне на мутрите от властта, заяви Вигенин.

Така че няма никакви основания и причини да има търкания между нас и президента, и това бе потвърдено и от г-жа Нинова и от президента, допълни той.

Ние сме демократична партия и имаме устав. Когато минат парламентарните избори, ще започнем подготовка за президентските и тогава всеки член ще даде идеите си – дали ще иска да е Радев или друг, всеки ще си каже мнението, а накрая Националният съвет ще реши, обясни Вигенин./ПловдивПрес

Още новини по темата

ГЕРБ: Няма да внесем промените, които Радев предложи

Румен Радев: Парламентарните избори ще са на 4 април

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...