Quantcast
Новини Пловдив » България » МВР и АПИ: Очаква се тежка обстановка по пътищата заради снега, има опасност от заледяване
България Важно

МВР и АПИ: Очаква се тежка обстановка по пътищата заради снега, има опасност от заледяване

Снимката е илюстративна

„Очакваме рязко застудяване на времето. Ще има валежите от дъжд и сняг, така че ситуацията по пътищата ще се влоши“, заяви по време на брифинг вътрешният министър Христо Терзийски.

„Призоваваме отново гражданите да пътуват само с оборудвани за зимни условия автомобили. Колегите от АПИ следят постоянно подаваната информация”, поясни Терзийски.

В момента 200 машини обработват превантивно против заледяване пътищата на страната. „Обстановката се усложнява. На места вали дъжд и ще обръща на сняг. В района на „Петрохан” заваля дъжд“, поясниха от АПИ.

Най-голяма опасност от заледяване има в Стара планина, Рила и Родопите.

Ограничението за движението на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през Троянския проход все още е в сила. Всички екипи на „Пътна полиция“ действат така, че да няма тежки инциденти, увери вътрешният министър.

„Днес направихме оценка на действията ни по време на наводненията. Те бяха адекватни. Положихме необходимите усилия да няма пострадали граждани”, поясни Терзийски.

Единственият затворен участък за движение е проходът Петрохан. На Троянския проход има ограничения за преминаване на МСП над 12 т.
Всички екипи са в готовност за реакция, където има необходимост, ще се отстраняват паднали дървета или земна маса, обясни още вътрешният министър.

Очакват се снеговалежи в Североизточна България, където по традиция стават снегонавявания и почистването е затруднено./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...