Левицата 14
Новини от Пловдив » България » Майката на убитите в Сандански деца осъди бащата за домашно насилие
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Майката на убитите в Сандански деца осъди бащата за домашно насилие

Кристина с едно от децата си
Кристина с едно от децата си

Майката на убитите в Сандански деца спечели дело за домашно насилие срещу баща им. Районният съд в града забрани на Георги Трайков да доближава Кристина. Той трябва да изплати и обезщетение в размер на 1 000 лева. Мерките са за срок от една година, съобщи БНТ.

Нито Кристина, нито Георги Трайков бяха днес в съда, за да чуят решението. Кристина вече втори месец е в ареста, обвинена за убийството на двете им деца – 5-годишния Васил и 3-годишната му сестричка Ивон.

Делото за домашно насилие е образувано на 3 ноември. Тогава Кристина подава жалба до съда в Сандански, в която посочва, че е тормозена от мъжа си и физически, и психически, а тормозът продължил цели 5 години. Две седмици по-късно децата са убити.

Георги Трайков няма право да доближава Кристина Дунчева на по-малко от 200 м, да приближава дома и местоработата й реши съдът.

„Трите мерки, които са за забраната да я приближава нея, жилището и местоработата ѝ са за срок от 1 година“, обясни Росица Калогюрова, председател на Районен съд – Сандански.

„Каквото и да е решението, е тотално закъсняло, от тука вече са въпросите към полицията, където официално е доказано, че има домашно насилие и от какво е било продиктувано бездействието на полицаите, това са нашите въпроси към полицейските служители в Районното“, каза Илиян Дунчев, брат на Кристина. Георги Трайков отричаше да е упражнявал каквото и да е насилие върху Кристина, дори подал жалба, че самият той е нейна жертва.

„Кристина подава своята молба за домашно насилие. Веднага Георги Трайков подава насрещна такава, като твърди, че той е бил на същия този ден обект на домашно насилие от нейна страна, че е упражнила такова, че щяла да го изхвърли от терасата и така нататък. Нещо, което видно от решението не се доказа и не се потвърди, а именно обратното“, каза Маньо Алексиев, адвокат на Кристина.
Адвокатът на Георги Трайков – Атанас Белички, днес отказа да вземе заповедта и решението, издадено от съда. Избяга и от медиите.

„Заяви, че ще го получи в понеделник, най-вероятно, за да не тече срок за обжалването, тъй като предполагам, че ще го обжалва“, каза адвокатът на Кристина Маньо Алексиев.

Резултатът от назначената на Кристина психиатрична експертиза все още не е готов. Очаква се тази експертиза да даде яснота около кървавата драма в Сандански от 19 ноември, която коства живота на две невинни деца.

Още

Майката, убила двете си деца, нямала спомен за случилото се
Постоянен арест за майката, убила двете си деца в Сандански
Бащата на убитите деца през сълзи: Кристина жив ме погреба

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...