Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Борисов обиколи Раковски, кметът Гуджеров и министър Ангелов плътно до него
Бизнес Раковски Регион

Борисов обиколи Раковски, кметът Гуджеров и министър Ангелов плътно до него

Борисов в Раковски в компанията на кмета Гуджеров и депутата Шишков.
Борисов в Раковски в компанията на кмета Гуджеров и депутата Шишков.

Премиерът Бойко Борисов направи мащабна обиколка на Община Раковски и региона днес, като през цялото време до него вървяха кметът Павел Гуджеров и здравният министър проф. Костадин Ангелов, видя се в обилните материали във фейсбук, които публикуваха пиарите на Борисов във фейсбук.

Бойко Борисов обиколи индустриалната зона в Раковски и напомни, че фирмите, чиито производствени бази са там, продължават да работят, а много от тях са се възползвали от мерките, които правителството предприе за бизнеса във време на кризата с пандемията.

При обиколката на премиера край него за кратко се мярна и областният лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев, маскиран обилно и с бухнали бузи, но на кадрите стои встрани като изгонен и не продума и дума. Борисов си говореше само с кмета Павел Гуджеров и с депутата от региона Младен Шишков. Отвреме-навреме подхвърляше реплики към здравния министър проф. Костадин Ангелов, който е спряган за водач на листата на ГЕРБ в Пловдивска област. Плътно до тях се движеше и социалната министърка Деница Сачева.

„Това е другото богатство, което успяхме да постигнем – колкото може повече хора да остават в по-малките населени места. А те като имат чист въздух, природа, красота, училища, детски градини, ясли, индустриални зони, като имат поминък, защо да отиват в големия град“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Раковски, където разгледа изградения спортен комплекс.

Премиерът подчерта, че младите хора в България се чувстват по-сигурни, което се дължи на ежегодното увеличение на доходите, и създават семейства. „И за радост – навсякъде има ръст на раждаемостта“, изтъкна министър-председателят Борисов. В този контекст кметът на Раковски Павел Гуджеров изказа благодарност към премиера за това, че правителството осигури финансиране за изграждането на чисто нова детска градина в близкото село Чалъкови за около 1,8 милиона лева. Проектът по изграждането вече е стартирал.

Министър-председателят Борисов припомни, че само за София м. г. правителството осигури допълнителни 65 милиона лева за 23 детски градини, а отделно се отпускат още много средства и за детските градини в малките населени места. „А за децата на докторите и сестрите осигурихте 3,5 милиона лева за детска градина в двора на Александровска болница“, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който бе заедно с премиера в Раковски. „Това са все пари на данъкоплатците, но обслужват доктори, учители и всички семейства – затова са насочени на правилното място“, категоричен бе министър-председателят Борисов.

Премиерът разгледа изградения спортен комплекс в Раковски, който разполага с два тенис корта, игрища за баскетбол, стрийтбол, футбол, волейбол. Амбицията на местната власт е да построи и голяма многофункционална спортна зала.

„Вие ни отличихте на картата, преди това ни нямаше никъде – от 2009 г. досега се развиваме активно“, каза кметът Гуджеров на премиера Борисов. Кметът постави акцент и върху осигуреното от правителството финансиране за подмяна на водопроводи за няколко населени места в района.

„Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Индустриална зона „Раковски”, където 24 компании са се възползвали от помощта на държавата в размер на 7 милиона лева по линия на мярката за запазване на заетостта в пандемията 60/40.

Премиерът Борисов изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева. „1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона“, посочи Борисов.

На територията на зоната в Раковски работят около 5000 души и са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производство. Тя разполага с добри комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала „Тракия” – към София и Бургас. Амбицията на ръководството на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...