Quantcast
Новини Пловдив » България » Ген. Мутафчийски предлага да има мобилни екипи за ваксиниране
COVID-19 България Важно

Ген. Мутафчийски предлага да има мобилни екипи за ваксиниране

Ген. Мутафчийски получи втора доза от ваксината на "Пфайзер"
Ген. Мутафчийски получи втора доза от ваксината на "Пфайзер"

Ваксинационните центрове в болниците да работят минимум до 22:00 часа и да имат мобилни екипи. Това предлага шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Той беше имунизиран с втората доза на ваксината на „Пфайзер“/“Бионтех“. Първата доза му беше поставена на 27 декември и домомента той няма изградени антитела.Втората доза ще бъде поставена на близо 100 медицински лица днес.

„Току-що видяхте убождането с втората доза на 22-рия ден. Изискването от фирмата е минимум 21 дни да има между поставянето на двете дози“, каза ген. Мутафчийски.

Той увери, че имунизираните в болницата нямат странични ефекти след първата доза, освен една лека алергична реакция. Във ВМА вече са ваксинирани 717 души. 491 са в болницата в София, останалите – в провинциалните болници. Все още няма ваксинирани в санаториумите.

ВМА има готовност да разкрие още 2 зали за имунизиране. „Ангажирани сме с ваксинирането на част от личните лекари. Първо ще започнем с тези, които са в нашата поликлиника. Имаме уговорки с директори на училища и детски градини, има изпратени списъци”, заяви ген. Мутафчийски.

Ген. Венцислав Мутафчийски
Ген. Венцислав Мутафчийски

„Процесът става все по-масов. Предложихме и на Националния ваксинационен щаб ваксинационните центрове в големите болници да имат мобилни екипи, както и да работят минимум до 22:00 часа”, каза ген. Мутафчийски./ПловдивПрес

Още новини по темата

Новата пратка ваксини на Pfizer е у нас. Доц. Кунчев: Пловдив и Бургас започват втората фаза

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...