Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Поставят вторите дози от ваксината срещу COVID-19
COVID-19 България Важно Здраве

Поставят вторите дози от ваксината срещу COVID-19

Здравният министър пръв си сложи ваксината у нас.
Здравният министър пръв си сложи ваксината у нас.

Oт днес трябва да започне поставянето на втората доза на ваксинацията срещу коронавируса. На повторна имунизация ще бъдат поставени всички, които бяха ваксинирани още в началото на кампанията.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще се реимунизира срещу COVID-19 в аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ „Александровска“.

Начало на ваксинацията у нас бе дадено от здравния министър проф. Костадин Ангелов на 27 декември. Той се ваксинира в „Света Анна“.

Вторият етап от ваксинирането на личния състав на Военномедицинска академия /ВМА/ ще започне от 10.00 часа.

Втора доза от ваксината на Pfizer и BioNTech ще бъде поставена на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и на всички медици, които бяха ваксинирани срещу SARS-CoV-2 в края на декември 2020 г.

Още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer и BioNTech пристигат в България днес.

Пратката ще бъде приета зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД), откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната.

След приемането на ваксините в 8.35 ч. брифинг за медиите ще дадат главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...