Quantcast
Новини Пловдив » Градът » След 38 дни: Георги победи COVID-19 с помощта на медиците от „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“
COVID-19 Градът Пловдив

След 38 дни: Георги победи COVID-19 с помощта на медиците от „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“

Георги и семейството му са благодарни на медиците
Георги и семейството му са благодарни на медиците

След 38-дневен престой в болницата Георги прегърна съпругата си. Това е чудо, лекарите на „Централ Хоспитал“ направиха и невъзможното, за да се върне татко в къщи, заявиха Милен и Илиян Стойкови, които бяха дошли да посрещнат 67-годишния си баща. Георги напусна COVID зоната, пристъпвайки едва-едва, с подкрепата на две медицински сестри и при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Родителите ни се разболяха в началото на последния месец от миналата година и постъпиха в болницата едновременно на 9 декември. Майка оздравя за около седмица и се прибра, но баща ми се влоши, вероятно поради придружаващите заболявания – диабет и подагра, каза Илиян.
Семейството много пъти преди пандемията се лекува в „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ – в Отделенията по Кардиология и по Неврология. Имат пълно доверие на медицинския екип, познават отлично техния професионализъм и топло човешко отношение. Без колебание и сега се насочват към лечебните заведения, за да търсят спасение от опасната зараза.

„Винаги сме били много доволни, но този път ги подложихме на изпитание. Коронавирусът е едно много, много коварно заболяване. Два дни преди да настаним нашите родители в COVID отделението на „Медлайн“, правиха на баща ми скенер и той не показа, че има бронхопневмония, виждаха се 2-3 малки петънца. Няколко дни по-късно се оказа, че и двата лоба на белия дроб са обхванати. На 10-я ден от престоя в стационара след антивирусна терапия сатурацията му падна критично и беше преместен в Отделението за дихателна реанимация, където беше включен на изкуствена вентилация, което продължи повече от 10 дни. През това време не знаехме какво ще се случи и бяхме страшно притеснени, въпреки че апаратът, с който го обдишваха беше от най-висок клас, току що закупен от ръководството“, казаха синовете.

Всеки ден с огромна тревога чакахме да стане 12 ч., за да позвъним на регистратурата, за да разберем как е Георги, а оттам винаги мило, любезно и много загрижено ни вдъхваха надежда, че положението му е стабилно. Положиха огромни усилия, разказа съпругата Господинка, а двамата му сина допълниха, че без да жалят усилията си, медиците са направили чудо за техния баща.
Хиляди благодарности на екипите в болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ и специално на началника д-р Стефан Василев, на д-р Веселина Керезиева, на д-р Мирослава Димитрова, д-р Милен Георгиев, д-р Саша Станков, д-р Юзеир Егдемир, а също и на медицинските сестри и санитарите, каза Георги./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...