Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Адв. Александър Попчев: Нека нашата прокуратура е по-европейска
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Адв. Александър Попчев: Нека нашата прокуратура е по-европейска

адв. Попчев
адв. Попчев

Мария МОРУНОВА

„Нека е по-европейска нашата прокуратура. Мярката не е присъда“. С тези думи адв. Александър Попчев – защитник на един от задържаните за фалшифициране на документи Христо Лозев се обърна към съда, за да поиска по-лека мярка за подзащитния си.

Както вчера стана ясно, петима са задържани за фалшифициране на документи. Един от тях е служител на отдел „Миграция“ в МВР – Боян Кабашки. Днес Районният съд в Пловдив решава какви мерки за неотклонение да наложи на задържаните.

Прокуратурата поиска най-тежката – постоянен арест. Според държавното обвинение трима от задържаните – Рангел Сарийски, Васил Гайдаджиев и Борис Ябълков са спомагачи и подбудители в престъпната група. Именно те са намирали клиенти чужденци, на които да предлагат фалшиви документи за самоличност.

Другият задържан Боян Кабашки е използвал служебното си положение като част от МВР, а Христо Лозев преди 5 г. е осъждан за подобно престъпление. Въпреки че е в изпитателен срок след присъдата той отново се занимава с фалшификации.

За всички задържани защитниците поискаха по-леки мерки. А адвокат Попчев призова за по-европейска прокуратура. „В случая става дума за 5 фалшиви документа за самоличност, а се представя като гранде престъпление“, каза още той.

Съдът ще се произнесе в 15.30 ч.

Още

Петима в ареста за фабрикуване на фалшиви лични карти за чужденци
Районният съд решава за мярката на задържаните за фалшиви документи

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...