Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Байдън номинира транссексуален за зам.-министър на здравето
Важно Свят

Байдън номинира транссексуален за зам.-министър на здравето

Рейчъл Ливайн Снимка: БНР
Рейчъл Ливайн Снимка: БНР

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън, който трябва официално да встъпи в длъжност утре, обяви, че е номинирал за зам.-министър на здравеопазването Рейчъл Ливайн – транссексуален експерт по педиатрия и психиатрия, съобщи BGonAir. Към момента Ливайн е директор на здравеопазването в щата Пенсилвания, а назначаването му е „исторически“ прецедент в историята на САЩ.

„Д-р Рейчъл Ливайн ще осигури стабилно лидерство и основни познания, от които се нуждаем, за да прекараме хората през тази пандемия – независимо от техния пощенски код, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане – и ще отговори на обществените здравни нужди на страната ни в тази критична ситуация момент и след това“, заяви Байдън.

„Тя представлява исторически и висококвалифициран избор за подпомагане на здравните политики на нашата администрация“, пише още в своите мотиви Байдън.

Демократите ще поемат контрола над Горната камара на Конгреса тази седмица, която трябва да потвърди назначенията на президента.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...