Quantcast
Новини Пловдив » България » Викторио призна убийствата на жена си и детето, присъдата – утре
България Крими Съд и Прокуратура

Викторио призна убийствата на жена си и детето, присъдата – утре

Викторио Александров
Викторио Александров

Прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за Викторио Александров, обвинен за убийството на жена си Дарина и бебето си Никол. Това е и искането на близките на починалите. Утре магистратите трябва да произнесат присъдата, съобщиха от пресцентъра на Софийския градски съд. Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се.

Престъплението беше извършено през октомври 2018 г. Според обвинението частният охранител Викторио убива с пистолет Дарина в столичния квартал „Надежда”. Няколко часа по-късно убива и детето, след което е заловен от полицията.

„Мисля, че делото премина в разумен срок. По-голямата част от него се проточи заради пандемията”, каза майката на Дарина – Ваня Министерска, цитирана от Нова.

Тя посочи, че в Викторио помни какво се е случило и пред вещите лица е описал детайлно своите действия. „Думите му са потресаващи заради начина, по който бяха изречени: „Ударих я няколко пъти и тя падна. Извадих пистолета и я застрелях”, споделя майката на Дарина.

По думите на Министерска обвиняемият е изразил съжаление, но то било чисто декларативно. Експертизи доказали, че няма данни убийствата да са извършени под афект или вследствие на упойващи вещества.

„Прокурорът поиска най-тежкото наказание. В пледоарията си изрази опасения за нашия живот. Ние получихме няколко заплахи, две от които бяха по телефона”, обясни още Министерска.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...