Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Глобиха Община Калояново за мизерия в дома за хора с деменция в Горна махала
Важно Калояново Регион

Глобиха Община Калояново за мизерия в дома за хора с деменция в Горна махала

Георги Георгиев твърди, че е жертва на капан.
Кметът на Калояново Георги Георгиев

Ваня ДРАГАНОВА

Община Калояново беше глобена с 1000 лв. за олющените стени в Дома за хора с деменция в село Горна махала. Санкцията е  наложена от РЗИ и вече потвърдена от Районния съд в Пловдив с решение, което подлежи на обжалване пред Административния съд.

Проверка на условията в дома е направена на 6 декември 2019 г. и тогава е установено, че в пет от стаите стените, граничещи със санитарни възли, са с изронена мазилка. Било дадено предписание да бъде направен ремонт. Следващата проверка била чак на 21 септември 2020 г., но стените не били ремонтирани. Така на общината е съставен акт за нарушение на Закона за здравето.

От Община Калояново са обжалвали наказателното постановление с мотива, че в бюджета няма средста за такъв ремонт. „Дори бюджетът на Община Калояново да не разполага със сума около 1500-2000 лв., за да се извърши такъв практически козметичен ремонт, то няма представени доказателства кметът Георги Георгиев да е предприел активни действия, за да бъде коригиран бюджетът на общината за извършване на неотложни ремонтни действия“, е записано в мотивите наказателното постановление да бъде потвърдено.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...