Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Реорганизират движението за реконструкцията на Околовръстното
Градът Пловдив

Реорганизират движението за реконструкцията на Околовръстното

Участъкът, който ще бъде цялостно ремонтиран е близо 14 километра, посока към Асеновград, до новото кръгово кръстовище
Околовръстното на Пловдив

Вече се работи по временната организация на движението за реконструкцията на Околовръстното шосе. Участъкът, който ще бъде цялостно ремонтиран е близо 14 километра, e от републикански път II-86 „(Път I-8 „Пазарджик – Пловдив) посока към Асеновград, до новото кръгово кръстовище. Поради обстоятелството, че този път е изключително натоварен, трябва да се създаде такава временна организация на движението, която минимално да ограничава и затруднява преминаващите МПС. Това съобщи инж. Данчо Желев от Областна администрация.

Добрата новина за реконструкцията на обходния път на Пловдив потвърдиха вчера премиерът Бойко Борисов и ресорният зам.-министър Николай Нанков при посещението им в община Лъки.

„Това е един от основните ми приоритети и както обещах работя той да се случи, колкото се може по-бързо. Същевременно продължаваме разговорите с Агенция „Пътна инфраструктура“, която е възложител на технологичния проект.

Вече е извършено геодезично заснемане на пътя. Проектът предвижда фрезуване на съществуващата асфалтова настилка, ремонт на съществуващите пътни съоръжения – пътни надлези и мостове, полагане на нови асфалтови пластове – основен и износващ, нови ограничителни системи за пътища и съоръжения, нова вертикална сигнализация – пътни знаци и хоризонтална маркировка. Ще се извърши и подобряване на отводняването на пътя в цитираният пътен участък, като се почистят и ремонтират водостоците и крайпътните канавки. Ще се подобрят подходите към съществуващите крайпътни обекти“, обясни областният управител Дани Каназирева.

В следващите дни предстои среща за съгласуване на предложената временна организация на движението с областно пътно управление и Пътна полиция – Пловдив.

Според Каназирева при подобряване на метеорологичните условия, позволяващи извършване на предвидените в проекта дейности, реконструкцията на Околовръстното може да започне след месец./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...