Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Гадателка оцеля по чудо над 30 часа на минус 20 градуса в Рила
България Важно

Гадателка оцеля по чудо над 30 часа на минус 20 градуса в Рила

Спасителите са изненадани, че жената е оцеляла при тези условия
Спасителите са изненадани, че жената е оцеляла при тези условия

42-годишна жена оцеля повече от 30 часа при минус 20 градуса в Рила. Тя е била спасена от планинските спасители от Дупница.

Кр. М. от Кюстендил, която е известна като ясновидка, в понеделник на обяд оставила багажа си пред хижа „Рилски езера“ и тръгнала към старата хижа. Обяснила, че иска да нощува под звездите и следва божията пътека, защото получила Божи SMS, съобщи „24 часа“.

„Във вторник сутринта се качихме към хижата и веднага забелязахме, че чантите от предната вечер стояха пред входа. Разпитахме хората на влека и в хижата и разбрахме, че багажът е на някаква жена, която е дошла вчера, но не е нощувала там. Започнахме да обикаляме района, но нищо не намерихме. В едната чанта открихме договор с мобилен оператор и се обадихме на номера, който беше там. Първо никой не се обади, после жената ни върна обаждане и каза, че е зад скала на хълм и описа мястото, не си чувствала краката от кръста надолу“, разказва планинският спасител Божидар Джокин.

Спасителите са подали сигнал към централата на ПСС към БЧК с данните от договора, за да се локализира мястото. чрез мобилния оператор. Тръгнали да я търсят на описаното от нея място, но се оказало, че не е там. Тя явно се е объркала и в гъстата мъгла не е знаела къде се намира. След дълго обикаляне, спасителите открили чантичка в бутилка вода и закуски и така открили жената зад скала в основата на връх Харамията.

„Цяло чудо е, че беше жива. На 2300 метра надморска височина, при минус 20 градуса оцеляла. Може би я е спасило това, че не е заспивала. Беше облечена крайно неподходящо – с дънки, боти и якенце. Със сигурност нямаше да изкара още една вечер в планината“, допълни планинският спасител. С моторна шейна и носилка тя е свалена до Паничище, откъдето е транспортирана с линейка в болница. Не е ясно защо е тръгнала в планината, носейки със себе си две чанти с богословски книги.

След свалянето й постралата е била транспортирана в болницата „Пирогов“, заради измръзванията на краката си./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...