Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Пловдивска област извън червената зона, намаляват леглата в ковид отделенията
COVID-19 Важно Здраве Регион

Пловдивска област извън червената зона, намаляват леглата в ковид отделенията

COVID отделение

Намаляват леглата за лечение на COVID-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание. Според решението терапевтичните легла за пациенти с ковид  се намаляват от 1056 на 687. За интензивно лечение се редуцират от 103 на 85.

Основание за това решение е излизането на област Пловдив от червената зона. Заболеваемостта към днешна дата е 106,5 на 100 000, като за периода от 14 януари се запазва под 120 на 100 000 души. През последния месец се наблюдава значително намаляване на хоспитализациите и повикванията към Спешна помощ.

На този етап остават ковид легла в 20-те болници, както и предвидените за пациенти, хоспитализирани само от Спешна помощ. Те ще станат 51, намалени от 99.

Леглата намаляват до степен, в която ако има ново покачване на случаите, за часове да се възстановят. Не са редуцирани много интензивните легла,  защото и да намаляват  общо случаите,  процентът на болните с усложнения не се променя. В момента на интензивно лечение са 36 болни, от които 21 са интубирани.

За да се гарантира лечението в областта, се запазват и ковид отделенията в 4-те болници – Карлово, Раковски, Първомай и Асеновград. В тях леглата се намаляват от 171 на 137.

Още

Доц. Кунчев: Надявам се да няма самоволно отваряне на заведения
544 нови случаи и 6243 излекувани
Зъболекар и медицинска сестра сред новите случаи в Пловдив и областта

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...