Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Тръмп: Да се молим за успех за новото управление
Важно Политика Свят

Тръмп: Да се молим за успех за новото управление

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

„Бях първият американски президент от десетилетия, който не е започнал нито една нова война“. Това отбеляза в своето последно обръщение Доналд Тръмп, който днес отспъпва поста на Джо Байдън.

„Тази седмица полага клетва новата администрация и се молим за нейния успех да запази Америка в безопасност и просперитет“, каза републиканският президент. „Ние отправяме най-добрите си пожелания и също така искаме да имат късмет – много важна дума“, допълни той, цитиран от БНР.

„Най-голямата опасност, пред която сме изправени, е загуба на доверие в себе си, загуба на доверие в националното ни величие. Америка не е плаха нация от опитомени души, които трябва да бъдат защитени от онези, с които не сме съгласни“.

Във видеообръщението Тръмп се опита да подчертае аспекти от своето президентство, с които той се гордее.

„Направихме това, за което дойдохме тук, и много повече“, каза той. „Минах през тежки битки, най-тежките битки, най-трудните избори – защото вие ме избрахте да направя това“.

Тръмп отбеляза мирните споразумение в Близкия изток, за които посредничи неговата администрация, и похвали програмата си за външната политика.

„Ние съживихме нашите съюзи и обединихме народите по света, за да се противопоставим на Китай, както никога досега“, каза той. „Особено съм горд, че съм първият президент от десетилетия, който не е започнал нови войни“.

„Всички американци бяха ужасени от нападението над нашата Капитолия. Политическото насилие е атака срещу всичко, което ценим като американци. Никога не може да бъде толерирано“, каза той, визирайки щурма на 6-и януари от негови привърженици.

„Отивам си от това величествено място с лоялно и радостно сърце и оптимистичен дух и с върховна увереност, че за нашата страна и за нашите деца най-доброто тепърва предстои“, заключи Доналд Тръмп.

Още

Вашингтон окупиран от полиция преди клетвата на Байдън
Байдън започва да управлява, отменя решения на Тръмп

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...