Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Христо Крушарски: Това, че Митко Илиев е Футболист №1, говори много за Локо
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Христо Крушарски: Това, че Митко Илиев е Футболист №1, говори много за Локо

Христо Крушарски
Христо Крушарски

Локомотив има задължения, които се стопиха. Останаха лихвите, които се бяха натрупали във времето. Локомотив си върви по пътя, плаща си редовно задълженията към държавата. Локомотив единствено дължи пари на Христо Крушарски. Тези пари ще ги превърна в акции и няма да има задължения. Това каза на пресконференция собственикът на Локомотив Пловдив  Христо Крушарски. Той се върна от Аржентина, където прекара последния месец и половина. Босът сподели впечатленията си от южноамериканската държава и коментира важни теми, свързани със „смърфовете“, една от които е тази за задълженията на клуба. Преди няколко дни се появи информация, че ръководството не се е издължило на футболистите и те все още очакват своите възнаграждения.

„БФС ще отпуска по 250 лв на млад футболист в отбора. Мен ме съблазниха тия пари и почвам да си мисля по този въпрос. Вече имам четирима юноши, които ще налагаме в мъжкия футбол, обясни той.

Собственикът на Локомотив Пловдив сподели мнението си за Димитър Илиев, който за втора поредна година спечели приза Футболист №1 на България.

„Това може само да ме радва, защото показва, че при нас нещата вървят в посоката, в която тръгнахме преди 5 години. Това, че Митко Илиев е Футболист №1, говори много за Локомотив. Ние за втора година спечелихме и Купата, взехме и Суперкупата. Това говори за едно постоянство, за колектив. Футболът е колективен спорт, и ако няма атмосфера в клуба нищо не се получава. Играчите ни са като семейство. При нас злоба няма, тя е само спортна. Всеки, който се опитва да не спазва правилата на играта няма място при нас. Най-важното нещо в клуба е треньорът, каза Крушарски.

„Бруно Акрапович е в историята. Да е жив и здрав. Пожелавам му успехи, но срещата с нас ще му бъде трудна. Всички треньори са еднакви – искат да дойде готов футболист, а не да работят с младите. Радвам се на Тунчев, че намира смелост и прави това, което трябва. За 5 години не бях виждал треньор, дори и в контрола, да пуска всички младежи да играят. Това означава, че има визия, смелост, дупе. Оказа се, че има играчи при 19-годишните, но някой трябва да ги види. Бях се отчаял, че за 5 години не успяхме да извадим един човек, а сега имаме четирима, допълни собственикът на Локомотив.

„От известно време се прави подготовка и планове за базата. От вчера трябва да е започната работа по дренажа. За есентта ще има поне 2 терена.  Без база нищо не става, а за това трябват много пари. Нашата, с хотела и всичко останало, ще излезе над 12 милиона лева. Трябва да се съобразяваме с джоба, а с тази пандемия вече трудно се издържа, увери той.

Коментира още, че разликата между България и Аржентина е като разликата между Лом и Лондон. „Там билетът за Втора лига е 50 долара. Пропуск за Бока Хуниорс е 100 долара, за да гледаш мача от трибуната с феновете. Там, за да влезеш на мач, трябва да платиш членския си внос към клуба и след това билета. Освен това имат хората, които инвестират в спорт имат данъчни облекчения. Това води до резултати. При мен за 5 години нито един човек не е дошъл да ми каже: „Ето ти 2 лева, да помогнем“. Оправям се сам. Докато мога да държа, ще го правя. След това пак ще помагам. Ако се намери човек, който да дава повече от мен – да продължаваме. Не виждам обаче много желаещи. Това е защото всичко у нас е опорочено. Ние имаме един басейн за възстановяване на играчите, в Аржентина имат камери, тангентори – какво си помислите. Това нещо няма как да го пренесем тук с магическа пръчка. Ако ние, в клубовете не спрем да се дрънкаме и да се караме за глупости, никога няма да имаме резултат. Ние гледаме само кусура на другия. Няма колегиалност, отношение. ЦСКА няма да вземе Алмейда, колкото и да го искат. Защото не познават човека, който стои отсреща. Аз може да съм беден, но не съм прост“, обяви Христо Крушарски.

„В момента върви проектирането на стадион „Локомотив“. Оказа се, че стадионът трябва да е малко по на север, за да не свети слънцето в очите на вратаря. Сега се чудим как да изместим терена, правят се замервания, пита се ФИФА, УЕФА, за да можем да имаме стадион, който да отговаря на техните изисквания. Предполагам, че тази година трибуните „Бесика“ и „Спортклуб“ ще се изградят“. За завръщането на Акрапович е пусната не врата, не бариера, а брониран портал. Това е приключена тема. Това не бе напускане, а предателство“, обяви Крушарски./ПловдивПрес

Още новини по темата

Димитър Илиев стана за втори път „Футболист на годината“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...