Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Борисов: Ние сме като оазис с мерките, компромис може да се прави за образованието
COVID-19 Важно Здраве

Борисов: Ние сме като оазис с мерките, компромис може да се прави за образованието

Бойко Борисов

„Лекарите много рязко опровергават оптимизма ни с новия щам. Той се развива много бързо, въпреки месеците локдаун в страните от ЕС, броят на заразени непрекъснато скача. Ние си дадохме своеобразен край – 31 януари. И компромис може да се направи само с образованието. Трябва да има присъствено обучение, учениците да се въртят. Но ще изчакаме до 31 януари, ако вървим с тези темпове, това ще стане – децата ще се върнат в клас“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинга на Националния оперативен щаб.

По думите му от близо 30 хил. в бранша на ресторантьорите около 6 хил. са подали заявления за помощ от държавата. „Ние сме като един оазис с мерките. Много по-дисциплинирани държави въвеждат вечерни часове. Ако се гледа така – че не можеш да отидеш на ресторант, така е. Но всичко останало е възможно. Спорът е голям. Удължаване на мерките и след 31 януари означава близо 100 млн. лв. допълнително и пари, които се дават за неработещ бизнес. Това означава липса на повишене на БВП“, допълни Борисов.

Той отново подчерта, че опасенията са от новия щам, за чието наличие у нас потвърди и шефът на Пирогов проф. Асен Балтов. Все пак и Щабът, и властите ще изчакат и следят показателите на заболеваемост и смъртност у нас до края на 31 януари, когато ще стане ясно дали и какви мерки още биха разхлабили, освен връщането на големите ученици в клас.

Още

Доц. Кунчев: Новият щам се развива много бързо, 10 заразяват 27 души

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...