Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Д-р Иван Димитров искал да се трият записи от камери след убийството
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Д-р Иван Димитров искал да се трият записи от камери след убийството

Д-р Иван Димитров с адвоката си в съдебната зала.
Д-р Иван Димитров с адвоката си в съдебната зала.

На тях се вижда как излиза от дома си с пистолет в ръка

Ваня ДРАГАНОВА

Д-р Иван Димитров е искал да бъдат изтрити записите от камерите на близкия магазин в нощта след убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха. Това потвърди пред Пловдивския окръжен съд продавачът Ганчо Тодоров, отворил търговския обект сутринта на 2 март 2018 г. Плъха беше застрелян след полунощ на същата дата.

Става дума за магазина за добавки за спортисти, който се намира в помещение, собственост на доктора. На обекта има 2 камери, които гледат към улицата. „След като отворих, дойде Доктора и ме попита има ли записи и може ли да ги изгледа. Пуснах му ги, на тях се видя фигура като на Доктора, която излиза от кооперацията, прави обиколка и се връща. В ръката си държеше предмет, който ми заприлича на шпатула. Д-р Димитров ме попита дали мога да изтрия записа, аз казах, че мога, но никога няма да го направя“, разказа Ганчо Тодоров. Той описа д-р Димитров като „развълнуван“ в този момент. И той като други свидетели по делото твърдеше, че не си спомня много неща, и се наложи да се четат показанията му от досъдебното производство. В тях Тодоров казва, че когато изгледал записа за втори път, докато го прехвърлял на флашка, за да го предостави на служител на МВР, предметът в ръката на лекаря вече му се видял пистолет. „Това ми впечатление се затвърди от повторното преглеждане на записа от другата камера“, е казал преди 3 години Тодоров.

Управителят на магазина Огнян Кръстев, който се появил на работа по-късно в деня след убийството, пък заяви, че, гледайки записа, е решил, че д-р Димитров държи в ръката си пистолет, но подчерта, че може да си е помислил така, защото вече е знаел, че има застрелян човек.

Делото ще продължи с разпити на още свидетели на 10 март.

Още

Съпругата на обвинения в убийството на крадец доктор отказа да свидетелства
Д-р Иван Димитров, убил крадец, имал и нерегистрирана въздушна пушка
Разпитват всички свидетели и вещи лица по делото срещу д-р Иван Димитров

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...