Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Заляха с червена боя централата на БСП в Пловдив
Градът Кадър на деня Пловдив

Заляха с червена боя централата на БСП в Пловдив

Залятата с боя паметна плоча

Паметната плоча на основателя на социалистическата партия Димитър Благоев, монтирана на входа на централата на БСП в Пловдив осъмна залята с червена боя.

Служители на „Чистота“ я изчистиха, но вандалският акт предизвика реакция от страна на БСП. Партията публикува позицията си във фейсбук:

„Тази нощ барелефът на Димитър Благоев – Дядото, основателят на социалистическата партия в България, осъмна поруган. За поред път някой някъде реши да воюва с мъртвите, които от вечността гледат критично на настоящия исторически момент.
Без значение дали е обикновена вандалщина или позорен акт на политическо противопоставяне, постъпката на извършителите е варварска. Разрушаването, демонтирането и оскверняването на паметници е индикатор за пороците в едно общество. Гаврата с исторически и политически артефакти е симптом на обществена криза, криза на ценности, мислене и поведение.
Настояваме извършителите да бъдат открити и да понесат всички законови последици за деянието.
Призоваваме и политическите партии да се разграничат недвусмислено от този варварски акт. Всеки, който смята, че не го засяга настоящото престъпление, става съучастник на бъдещи такива. И тогава ще стане ясно, че фашизмът се е завърнал.
„Хора, бдете“ – не е вик от вечността на Юлиус Фучик. „Хора, бдете!“ е предупреждение, защото безразличието днес, утре се плаща с цената на живота!“, гласи тяхната позиция.

ПОЗИЦИЯ
на
ГС на БСП – Пловдив

Тази нощ барелефът на Димитър Благоев – Дядото, основателя на социалистическата партия в…

Публикувахте от БСП Пловдив в Четвъртък, 21 януари 2021 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...