Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Ново извънредно положение заради ковид в Португалия
COVID-19 Здраве

Ново извънредно положение заради ковид в Португалия

Ирландия налага карантина за 6 седмици
Карантина

На територията на Португалия е обявено извънредно положение до 30 януари. Приети са допълнителни, още по-строги ограничителни мерки в страната, с цел ограничаване разпространението на Covid-19.

Действащите норми за пътувания на българските граждани до Португалия са както следва:
1.    Всички пътници, пристигащи на континенталната територия на Португалия, независимо дали като крайна дестинация или транзит, ще трябва да попълнят формуляр онлайн https://portugalcleanandsafe.pt/pt-pt/passenger-locator-card.
Пътуващите за Мадейра и Порто Санто трябва да попълнят формуляр онлайн https://madeirasafe.com в рамките на 48 часа преди полета, а  за Азорските острови трябва да попълнят формуляр онлайн https://mysafeazores.com в рамките на 72 часа преди полета.

2.    Българските граждани, пътуващи от страни, членки на ЕС и ЕИП (Лихтенщайн, Норвегия, Исландия и Швейцария) или от Южна Корея, Китай, Административни Райони Хонг Конг и Макао, Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Сингапур, Уругвай, Япония и Тайланд за континенталната територия на Португалия не са длъжни да представят отрицателен RT-PCR молекулярен тест по отношение на COVID-19.
Тестовете, при пътувания за Мадейра, Порто Санто и Азорските острови са задължителни за всички пристигащи от всички дестинации.

3.    Българските граждани, пътуващи от трети страни за континенталната територия на Португалия следва да представят отрицателен RT-PCR молекулярен тест по отношение на COVID-19.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Посолството в Лисабон на телефони: +351 213 976 364, +351 213 976 367 и +351 933611337 или на е-мейл адрес: Embassy.Lisbon@mfa.bg
Препоръчва се българските граждани да се въздържат от пътувания до Португалия към момента.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...