Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Съпругата на обвинения в убийството на крадец доктор отказа да свидетелства
Важно Градът Крими Съд и Прокуратура

Съпругата на обвинения в убийството на крадец доктор отказа да свидетелства

Съпругата на д-р Иван Димитров отказа да свидетелства.
Съпругата на д-р Иван Димитров отказа да свидетелства.

В деня след стрелбата обаче Жулиета Желязкова охотно разказваше пред камерите, че е била вкъщи с децата и лекарят ги е бранил, после се оказа, че е била в Крумово с момичетата

Ваня ДРАГАНОВА

Жената на обвинения в убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха д-р Иван Димитров – Жулиета Желязкова, отказа да свидетелства в съда. Като негова фактическа съпруга тя има право на това, но разпитът ѝ бил бил интересен, защото в деня след убийството Желязкова със сълзи в очите охотно разказваше пред камерите как е била в дома им с двете им малки дъщери и когато крадецът влязъл, мъжът ѝ стрелял, за да ги защити. После се оказа, че тя е била от дни в Крумово с децата, а Жоро Джевизов е влязъл не в дома им, а в гараж в двора.

Че докторът е бил сам вкъщи, потвърди и Никола Капасъзов – мъжът, на когото д-р Иван Димитров се обадил посред нощ, веднага след инцидента. Капасъзов е трийсетинагодишен, но твърдеше, че оттогава е минало много време  и нищо не помни, въпреки че убийството стана  в нощта на 2 март 2018 г. Амнезията на този ключов свидетел е пълна до степен да заяви пред съдията, че не помни дали прякорът му е Кольо Багера, въпреки че сам е заявил това пред разследващия полицай.

След безкрайна серия от въпроси и четене на показанията на Капасъзов пред разследващия полицай и съдия стана ясно, че д-р Иван Димитров му се обадил и го помолил да отиде до тях, защото бил нападнат от „един мангал“, който избягал. Капасъзов живее наблизо, отишъл веднага и заварил доктора много притеснен. Лекарят му обяснил, че видял циганин да краде в работилницата в гаража, слязъл да види какво става, крадецът бил много агресивен, псувал го, хвърлил по него нож и се наложило да стреля. После д-р Иван Димитров промил раната в крака си и двамата тръгнали из квартала. „Не толкова да търсим циганина, колкото докторът искаше да се поразкара, беше много притеснен“, разказа Капасъзов. Добави, че преди да излязат, лекарят сложил пистолета в една торбичка. Не обясни какво е станало после с оръжието. Пистолетът „Валтер“ е незаконен и така и не беше открит, предполага се, че е изхвърлен.

Съседката Николина Нихтянова каза в разпита си, че чула 2-3 изстрела във въпросната нощ, последвани от стенание, но си помислила, че младежи хвърлят пиратки. Наложи се и нейните показания от досъдебното производство да бъдат четени и се оказа, че в деня след убийството е казала, че е чула стона „Оу“ след първия изстрел, а после имало още 2, а може би и четвърти. Детайлът дали крадецът е бил улучен още с първия изстрел е важен, както и смисълът на следващите.

Д-р Иван Димитров досега не е давал обяснения, а делото продължава с разпит на други свидетели.

Още

Д-р Иван Димитров, убил крадец, имал и нерегистрирана въздушна пушка
Разпитват всички свидетели и вещи лица по делото срещу д-р Иван Димитров

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...