Quantcast
Новини Пловдив » Важно » УМБАЛ „Свети Георги“ с най-много ваксинирани у нас до момента
COVID-19 Важно Градът Здраве

УМБАЛ „Свети Георги“ с най-много ваксинирани у нас до момента

Екип на УМБАЛ "Свети Георги" в готовност да ваксинира.
Екип на УМБАЛ "Свети Георги" с д-р Бацелова вляво в готовност да ваксинира.

С 689 ваксинирани служители срещу COVID-19 УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив е начело сред лечебните заведения в страната по брой обхванати лица до момента.

„Това е общ наш успех! Означава, че съмнения липсват, а има желаещи да бъдат ваксинирани. На първо място постижението е на ръководството за създадената перфектна организация“, заяви епидемиологът д-р Христиана Бацелова. Тя заедно с екип от колеги извършва манипулациите в единия от двата ваксинационни кабинета – в база 2 на бул. „Пещерско шосе“ 66. Вторият се намира в Клиниката по кожни и венерически болести в база 1 на бул. „Васил Априлов“ 15А.

Д-р Бацелова допълни, че се работи в стройна координация с РЗИ-Пловдив и Министерството на здравеопазването за осигуряването на дозите от ваксината. „Успехът е също на екипите, които участват в поставянето. Съществена е ролята и на болничната аптека, осигуряваща стриктно спазване на т. нар. хладилна верига – доставяне, темпериране, съхраняване. Защото дори и най-минималното отклонение от стандартите води до опорочаване на ваксината и тя става неефективна“, каза д-р Христиана Бацелова.

За 3 дни от старта на кампанията – 27 декември 2020 г., бяха поставени първите дози на 171 доброволно записали се служители на лечебното заведение. Те вече имат завършена ваксинационна схема след поставянето и на втората доза, обясни д-р Христиана Бацелова.

На 1 март започва поставянето на втората доза от ваксината за останалите 518 служители. Тяхната група получи първата доза в рамките на 5 дни от 11 януари 2021 г.

Консултации за ваксинацията срещу ковид се дават на гореща телефонна линия от д-р Христиана Бацелова и д-р Цветелина Великова. Те участват доброволно в инициативата съвместно с Националната пациентска организация.

Приемат средно по 40 обаждания дневно. „Звънят хора, които са решили да се ваксинират, а не да се заяждат. Питат дали техните заболявания биха били пречка. И много се радват, когато разберат, че може да се ваксинират“, разказа д-р Христиана Бацелова.

Още

482 новозаразени, 4600 излекувани за последното денонощие
Над 40 милиона дози ваксини срещу COVID-19 са поставени в цял свят
Доц. Кунчев: Новият щам се развива много бързо, 10 заразяват 27 души

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...