Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Белгия забранява пътувания зад граница без основателна причина
COVID-19 Свят

Белгия забранява пътувания зад граница без основателна причина

Пътуване е позволено за хора с основателна причина
Пътуване е позволено за хора с основателна причина

Белгия реши да забрани, считано от идната сряда за срок до 1 март, пътувания зад граница без основателна причина, съобщи днес правителствен източник, потвърждавайки информациите на белгийски медии, предава Франс прес. Това решение цели да задържи разпространението на коронавируса и на наскоро установените нови щамове.

Забраняват се пътувания за развлечение или през свободното време, по границите ще има контрол и ще се налагат глоби, уточни министър-председателят на региона Валония Елио Ди Рупо пред телевизия RTBF.

Белгия, която има население от 11,5 милиона, е една от най-тежко засегнатите от пандемията европейски държави. С COVID-19 са починали над 20 000 души. Въпреки че смята, че се справя с втората вълна на заразата по-добре (с около 2000 случая на дневна база понастоящем) от съседите си Германия и Нидерландия, по-заразният британски щам предизвиква голямо безпокойство.

Британският щам вече предизвика десетки зарази в старчески домове и наложи затварянето на няколко училища.

От близо три месеца, за да спре втората вълна на пандемията, Белгия е в частична карантина. Училищата са отворени, но много сектори са затворени – не работят кафенета, ресторанти, театри, спортни зали, фризьорски салони.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...