Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Бивш шеф на RTL застава начело на „Нова Броудкастинг груп“
България Важно Медии

Бивш шеф на RTL застава начело на „Нова Броудкастинг груп“

Дирк Геркенс

Нова телевизия официално е продадена. Бившият изпълнителен директор на RTL Дирк Геркенс става шеф в „Нова Броудкастинг груп“, след като медийната компания бе придобита от „Юнайтед груп“, пише „24 часа“.

„С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед груп“ „Нова Броудкастинг груп“ ще продължи да надгражда силните си страни. Между „Нова“ и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти“, заяви Виктория Боклаг, която е главен изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“.

Медийният експерт Дирк Герксен е назначен да наблюдава случващото се и развитието на „Нова“, след като тя официално бе придобита от новия си собственик. Той често влиза в класациите за най-влиятелни личности в унгарската медийна индустрия. Има над 25 години опит в големи тв компании в страни като Люксембург, Полша, Унгария. Учил е журналистика и финанси в Белгия и е завършил магистратура в един от най-старите и престижни университети в бизнес областта в Испания.

Още

Домусчиев продава Нова ТВ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...