Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Брюксел: Държавите от ЕС могат до договарят и други ваксини срещу COVID-19
COVID-19 Свят

Брюксел: Държавите от ЕС могат до договарят и други ваксини срещу COVID-19

В Белгия от тази седмица започват масово да ваксинират
Ваксинация срещу COVID-19

Държавите от ЕС могат да водят самостоятелни преговори за доставки на ваксини, които не са включени в европейската имунизационна стратегия.

Това заяви днес говорител на Европейската комисия по повод готовността на Унгария да използва руската ваксина „Спутник“.

Той отбеляза, че Будапеща се възползва от възможността едностранно да одобри тази ваксина по спешност, но така препаратът ще може да се използва само в Унгария и няма да бъде разрешено разпространението му в ЕС, докато не бъде издадено позволение от Европейската лекарствена агенция.

По неговите думи производители от други части на света също могат да поискат оценка от Европейската агенция по лекарствата, за да получат правото да продават ваксините си в ЕС.

Говорителят добави, че рамковите споразумения за доставки на ваксини, сключени от ЕК, са разчетени по дози. Той поясни, че в ЕС се обсъжда как да се подходи за договорните условия и доставките на ваксината на „Пфайзер“, за която лекарствената агенция разреши наскоро извличане на шеста доза от флакон.

Още новини по темата

Унгария сключи сделка, купува от руската ваксина „Спутник V“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...