Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Здравният министър: От 4 февруари големите ученици ще се върнат в клас
COVID-19 Важно Здраве

Здравният министър: От 4 февруари големите ученици ще се върнат в клас

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов

Присъственото обучение за големите ученици може да се възстанови от 4 февруари, но до 40 на сто от класовете. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

Заедно с Министерството на образованието и науката ще бъде изготвена такъв тип програма, така че тя да е съгласувана между двете министерства и да носи най-малък риск за преподавателите и другите граждани.

Здравният министър заяви, че 2 милиона българи ще бъдат ваксинирани до края на годината. „До края на годината в България ще има достатъчно ваксини. От производителя „Пфайзер“ се очакват 3.9 млн. дози, с които ще бъдат ваксинирани близо 2 милиона граждани“, добави още той.

По думите му сроковете за доставка на тези 3.9 млн. дози са индикативни и зависят от одобрението на Европейската комисия и възможностите на производителя.

„Организира се процесът на обща имунизация, която ще бъде правена и от общопрактикуващите лекари. По отношение на кабинетите за ваксинация, които са изградени в РЗИ, в лечебните заведения, мобилните имунизационни кабинети, много скоро съвместно с Гугъл ще бъдат представени на картата на територията на България. Ще бъдат видими за всички български граждани. В момента събираме цялата информация, която да бъде качена на сайта на министерството и да бъде достъпна за всички български граждани“, обясни здравният министър.

Още

Доц. Кунчев: Махаме мерките при 70% имунизирани
Проф. Балтов: Новият щам на COVID-19 е открит в „Пирогов“ преди 2 месеца

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...