Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Мръсен въздух в Пловдив, фините прахови частици са 2 пъти над нормата
Градът Пловдив

Мръсен въздух в Пловдив, фините прахови частици са 2 пъти над нормата

Мръсен въздух

В Пловдив и в София са измерени най-големи превишения на праговите стойности на фини прахови частици /ФПЧ/ във въздуха. Това сочи справката на Изпълнителната агенция по околната среда /ИАОС/ за съдържанието на вредни вещества в атмосферния въздух през изминалото денонощие. Общо при 14 станции в страната има превишение на праговите стойности, съобщи Радио Пловдив.

В двете станции в Пловдив и в една станция в столицата са констатирани ФПЧ два пъти над нормата. В пловдивския квартал „Тракия“ е констатирано превишение от 2.81 пъти, а в района на „Каменица“ – 2.37 пъти. В Софийския район „Надежда“ превишението е било 2.5 пъти. В столичния квартал „Павлово“ превишението е било 1.42 пъти, в „Хиподрума“ – 1.41 пъти, а в „Младост“ – 1.18 пъти.

В Смолян стойностите на ФПЧ са били 1.62 пъти над нормата, в бургаския квартал „Долно Езерово“ – 1.53 пъти, във Видин – 1.51 пъти, в станция „Възраждане“ в Русе – 1.36 пъти, в района на НУ „Патриарх Евтимий“ в Плевен – 1.3 пъти, а в Шумен – 1.22 пъти./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...