Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Като пуснем големите ученици от 4 февруари, ще отворим и залите
България Важно

Борисов: Като пуснем големите ученици от 4 февруари, ще отворим и залите

Бойко Борисов и кметът на Сливница Васко Стоилков
Бойко Борисов и кметът на Сливница Васко Стоилков

От 4 февруари като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото, ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети Младежкия център за извънкласни дейности в Сливница. С него е и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Премиерът добави, че много тънък е балансът при прилагането на противоепидемичните мерки и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им.

По думите му всекидневно се следи ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас и всяко едно решение се взима с цел опазване на здравето и живота на българските граждани.

„Със сигурност ще се видя с представители на ресторантите, за да видим какво с тях може да се направи и да ги отворим. Много е важно да се обяснява, че помагаме. Става по-бавно, но администрацията така работи, но въпреки огромното им старание, и там има много болни.  Разбира се, че ни е важно тези хора, които работят в този бранш и не са успели да се регистрират навреме, за да плащат по-малко данъци, да ги подпомогнем. И те са ни толкова мили, но на везната поставяме на първо място здравето, до него образованието и културата и вече оттам нататък, ако параметрите продължават да падат, всичко останало“, посочи Борисов.

„Параметрите падат за радост в България. Навсякъде в Европа е друго. Нека да не подценяваме и Института „Кох“ в Германия. Да не подценяваме медицината в Холандия, във Франция, Испания, Италия и Белгия, призова той.

Борисов призова президента Румен Радев да вземе отношение по ареста на Алексей Навални.

„На Европейския съвет беше обсъдено и задържането на опозиционния лидер Алексей Навални и на този фон е оглушително мълчанието на президента Радев. Тук не става въпрос да се месим във вътрешните работи на Руската федерация, а за чисто демократичен процес – че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има, а на други места – не? Затова предлагам да чуем все пак какво президентът Радев мисли, защото и Европейският съвет, ЕП, и ЕК настояваме за незабавното му освобождаване. БСП ги знаем какви са, но държавният глава е най-представителната институция и неговият глас е изключително важен“, допълни той.

По време на посещението си в Сливница, премиерът разгледа Младежкия център. Сградата е бивш военен клуб, реновирана е по проект към Държавен фонд „Земеделие“ на стойност 390 000 лв. и със средства на общината в размер на 110 000 лв.

Кметът на града Васко Стоилков изказа благодарност към правителството за финансовата подкрепа през последните години за реализирането на различни инфраструктурни проекти в града като благоустройването на парка, реновирането на площада и спортната зала.

„С близо 500 000 лв. бе направен основен ремонт на сградата на бившия военен клуб в Сливница. 390 000 лв. бяха осигурени по Програмата за развитие на селските райони, а 110 000 е съфинансирането от общинския бюджет. След завършването на реконструкцията през 2019 г. сградата се използва като младежки център за извънкласни дейности“, обяви премиерът./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...