Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Медицински сестри вдигнаха голям купон в COVID болница
Свят

Медицински сестри вдигнаха голям купон в COVID болница

Медицински сестри играят хоро без маски

В интернет се появи скандално видео, на което сестри танцуват и се радват на музика на живо в най-голямата COVID  болница в Хърватия. Записът е публикуван от RTL. Според хърватските медии празникът се е състоял по-рано този месец и е бил предаден на RTL от служител на болницата.

На тържеството присъстват медицински сестри и помощен персонал, които пеят и свирят музика на живо, без да се придържат към епидемиологичните мерки, без дистанция и без маски. Видеото показва и акордеон, покрит с пари. Това разгневи някои от колегите им в болница „Дубрава“.

Шумното парти беше осъдено днес от здравния министър Вили Берош и от Хърватската камара на медицинските сестри, предаде агенция „Хина”.

„Подобно поведение по време на епидемията и усилията, полагани от болницата Дубрава за лечението на пациенти с коронавирус, е неуместно. Болницата не е място за такива неща. Предполага се здравните работници да бъдат образец за поведение и спазване на противоепидемичните правила”, заяви здравният министър, като изрази очакване ръководството на болницата да провери обстоятелствата и фактите и да предприеме съответните дисциплинарни мерки, съобщи Нова телевизия.

Директорът на болницата Ивица Лукшич каза днес за националната телевизия ХТВ, че е свикал за понеделник среща във връзка със случая. Той обясни, че по неофициална информация сестрите организирали парти за изпращане на своя колежка, която заминавала на работа в Германия. Лукшич каза, че празненството било проведено в помещение за почивка на персонала извън ковид отделението и пациентите не са били подложени на риск.

Камарата на медицинските сестри осъди празненството в сградата на болницата, като подчерта, че такова поведение е напълно „неуместно, неприемливо и будещо съжаление”.

„Това е недопустим акт на застрашаване на здравето на участниците в празненството и на околните хора. То хвърля сянка и върху хилядите медицински сестри, които си вършат работата професионално и отговорно”, заяви днес президентът на камарата Марио Газич./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...