Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Обмислят по-строги мерки на Острова: Затварят в хотели 10 дни пристигащите от чужбина
COVID-19 Важно Свят

Обмислят по-строги мерки на Острова: Затварят в хотели 10 дни пристигащите от чужбина

Лондон
Лондон

Британското правителство затяга ограниченията върху пътуванията заради пандемията. Кабинетът на Борис Джонсън ще обсъди в понеделник идеята всички пристигащи на Острова да остават 10 дни затворени в специални карантинни хотели, които ще си плащат сами.

Българските студенти във Великобритания, които се връщат за втория семестър, ще бъдат силно затруднени, ако решението стане факт.

Премиерът Борис Джонсън заяви на пресконференция в петък, че затягането на мерките може да се наложи, за да се защити страната от нови варианти на коронавируса.

Действащите в момента ограничения практически забраняват повечето международни пътувания. От началото на януари се изисква отрицателен тест за повечето от пристигащите в страната, който да бъде представен още преди отпътуването, както и оставане под карантина след пристигането, предаде БТА.

Сега правителството обмисля да задължи пристигащите да прекарват 10-дневна изолация в хотел, за който ще трябва да си плащат, като начин да контролира спазването на карантината, твърди Би Би Си. На фона на засилващите се опасения от нови варианти на коронавируса, критици на сегашната карантинна политика твърдят, че тя не се спазва достатъчно строго.

Според действащите разпоредби в Англия изискваните 10 дни карантина могат да бъдат намалени, ако след пет дни пътникът даде отрицателен тест за ковид. Изискванията в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са малко по-различни./ПловдивПрес

Още новини по темата

Великобритания обмисля пълно затваряне на границите, дават по 500 паунда на заразените

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...