Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Община Хисаря стартира нова социална услуга „Асистентска подкрепа“
Регион хисаря

Община Хисаря стартира нова социална услуга „Асистентска подкрепа“

Община Хисаря

Община Хисаря стартира от понеделник прием на документи от кандидати за потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“.

Услугата включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда, предоставяна от социални асистенти.

Целевите групи, към които е насочена социалната услуга, са деца и лица с трайни увреждания с опеределена чужда помощ които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон. От услугата могат да се възползват и  лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност.

Кандидатите за потребители заявяват желанието си да ползват социалната услуга „Асистентска подкрепа” по настоящ адрес.

Необходимите документи са: заявление-декларация /по образец/; документ за самоличност (за справка); експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК; медицински протокол на ЛКК; други медицински документи – актуална епикриза и др.; пълномощно (в случай, че кандидатът за потребител не заявява лично).

Максималната продължителност за ползване на социалната услуга „Асистентска подкрепа” от един потребител е до 4 часа дневно, всеки работен ден. Тя ще се определя съобразно изготвената предварителна оценка на потребностите и последващите индивидуална оценка на потребностите, индивидуален план за подкрепа и сключения договор за ползване на услугата.

Документи се подават от 25.01.2020 г. в сградата на Община Хисаря, ет.1, всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа, по тел. 033762037 вътр. 107 или на мейл: contacts@hisarya.bg/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...