Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Славчо Атанасов: Спортът показа, че има воля по време на пандемия
Спорт Спорт Важно

Славчо Атанасов: Спортът показа, че има воля по време на пандемия

Награждаването в Нощта на шампионите
Награждаването в Нощта на шампионите

Председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и народен представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов обяви спортист № 1 до 23 години за 2020-а по време на традиционната церемония „Нощта на шампионите“, в която се отличават личностите, допринесли за развитието на спорта в България. Това е биатлонистката Милена Тодорова. Наградата прие нейната майка. „Бъдете благословена, че сте родили и възпитали такава дъщеря, която прославя България“, обърна се към нея Славчо Атанасов.

„Спортът показа, че има воля във времената на пандемия и трудните дни на 2020 година“, каза председателят на спортната комисия, преди да влезе в залата. Церемонията, организирана от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор,  се проведе на традиционното място в „Рейнбоу плаза“, но премина при строго спазване на противоепидемичните мерки.

За спортист на 2020 година бяха отличени  Миглена Селишка (борба) и Ивайло Иванов (джудо).

За най-добри спортисти в категорията до 16 години бяха отличени Стиляна Николова и Кристиян Цветанов, до 18 години – Саня Петкова и Йосиф Миладинов. Отличие за спортист с увреждания бе присъдено на Християн Стоянов. Треньори на 2020  станаха Петър Касабов и Атанас Герчев

С престижния „Венец на победителя“ през 2020 г. бяха отличени Ваня Гешева, Асен Златев, Георги Глушков, Михаил Таков, Живко Вангелов и Стоян Балов, Богдан Николов, Цеко Минев. Посмъртно отличието бе дадено и на Илия Чубриков.

 

6 Attachments

ReplyReply allForward

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...