Quantcast
Новини Пловдив » България » 28 българи получават отличия за постижения в спорта в „Нощта на шампионите“
България Важно Спорт Спорт Важно

28 българи получават отличия за постижения в спорта в „Нощта на шампионите“

Нощта на шампионите е тази вечер.
Нощта на шампионите е тази вечер.

За 6-а поредна година 28 българи ще бъдат наградени за своите спортни постижения по време на тазгодишното издание на церемонията „Нощта на шампионите“. Организатори на събитието са Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор. Церемонията ще се състои от 17 ч. днес, а всеки ще може да стане свидетел по БНТ 1 и БНТ 3 в реално време.

Спортният тотализатор ще осигури на победителите парична награда в размер на 185 000 лв., за да възнагради усилията им през изминалата 2020 г. Тя ще бъде разпределена между излъчените печеливши спортисти в шест различни категории:

·         Спортист №1 на България

·         Треньор №1 на България

·         Спортист с увреждания №1 на България

·         Млад спортист до 23 години №1 на България

·         Млад спортист до 18 години №1 на България

·         Млад спортист до 16 години №1 на България

Освен номинираните спортисти и треньори, на награждаването ще присъстват и бележити личности, допринесли значително за развитието на спорта в България. Те имат честта да получат най-високото отличие в тази област – “Венец на победителя”, което ще бъде връчено лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Венец на победителя“ ще бъде връчен на 12 личности, допринесли за прославянето на българския спорт. Сред тях са не само именити спортисти, но и треньори, ръководители на спортни организации и журналисти. Орденът е считан за една от най- престижните награди в сферата на спорта. Носители на тазгодишната награда са спортисти като Ивайло Маринов и Петър Лесов, олимпийските шампиони Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Йордан Биков (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единствения българин, играл в Националната баскетболна асоциация, Георги Глушков, световната шампионка по художествена гимнастика Бианка Панова, двукратния световен и европейски шампион по борба Живко Вангелов и други.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...