Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Здравният министър призова за разумен диалог за отварянето на заведенията
COVID-19 Важно Здраве

Здравният министър призова за разумен диалог за отварянето на заведенията

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов

Здравният министър проф. Костадин Ангелов изрази надежда предстоящите разговори с представители на заведения да са изпълнени с разум.

„В началото на февруари ще възобновим учебния процес в системата на средното образование, което касае близо 200 000 ученици, или 37,5% от учащите в класовете от 5-и до 12-и. Успоредно с това ще бъдат преосмислени и част от мерките в секторите спорт и култура. Ще наблюдаваме какъв ще бъде резултатът спрямо нивата на заболяемост и смъртност и едва тогава ще се обсъжда смекчаване на противоепидемичните мерки в други сектори“.

Това коментира още той на откриването на отделение по хемодиализа в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора.

Ангелов беше категоричен, че предвидените за страната ни количества ваксини, съгласно споразумението с Европейската комисия, са напълно достатъчни за ваксинирането на българските граждани.

„Организацията, която сме създали, дава възможност на ден у нас да бъдат ваксинирани от 50 хил. до 100 хил. души. За целта като изпълнители са включени лични лекари, лечебни заведения, както и мобилни екипи. Нямаме притеснения, защото темпът за изпълнение на ваксинационния план вече зависи не от организацията, а от доставките на ваксини в страната“, коментира още здравният министър.

Още

Валери Симеонов: Ресторантите и заведенията трябва да отворят на 4 февруари
НОЩ към Борисов: Нека постепенно да разхлабваме мерките

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...