Quantcast
Новини Пловдив » България » МОСВ: Има опасност от наводнения край Марица, Тунджа и Арда
България Важно Посоки

МОСВ: Има опасност от наводнения край Марица, Тунджа и Арда

Наводнения

При интензивни валежи, комбинирани със снеготопене, има опасност от възникване на поройни наводнения утре, в следобедните и вечерни часове, във водосборите на реките Тунджа, Марица, Арда, Атеринска, Луда река и река Средецка. Това сочи справката на Министерството на околната среда и водите за речните нива в страната.

Водните количества на реките в по-голямата част от Западнобеломорския басейн са около и над праговете за високиводи, а в Дунавския басейн – около праговете за високи води.

Продължава изпускането на водни количества от два от значимите и комплексни язовири, чието състояние следи МОСВ – „Студена“ и „Боровица“, посочват още от ведомството, пише „24 часа“.

Язовир Студена се изпуска от 10 януари, а в момента той е пълен на 84,23 процента. Притокът в него и днес продължава да е по-голям от размера на дневния разход, загубите и изпуснатото количество. Свободния му обем към 8.30 ч. тази сутрин е 3,974 млн. куб. м, като от язовира се изпускат 0,614 куб. м/сек.

Запълването на язовир „Боровица“ е 98,97 процента. При него дневният приток е по-малък от размера на дневния разход и изпуснатото количество. Свободния му обем днес, към 8.30 ч., е 0,280 млн. куб. м, а от язовира се изпускат 8 куб. м/сек./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...