Quantcast
Новини Пловдив » Брестовица » Отпускат пари за нов водопровод в Брестовица
Брестовица Регион Родопи

Отпускат пари за нов водопровод в Брестовица

Т. нар. водно огледало край Кадиево
Т. нар. водно огледало край Кадиево, от което идва замърсяването в Брестовица.

Проблема с наличието на манган в питейната вода на село Брестовица и вариантите за решението му  обсъдиха на среща с областния управител Дани Каназирева изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“  Илиян Илиев, председателят на Управителния съвет на компанията Иван Иванов и директорът на водното дружество в Пловдив Спартак Николов.

Представителите на държавните институции категорично смятат, че ситуацията е изключително сериозна и трябва да се действа бързо, като се търси дългосрочно решение.  Най-добрият вариант е нов надежден водоизточник, подмяна и реконструкция на водопроводната мрежа.

Според  ръководството на ВиК холдинга необходимите  средства за изграждането на новия водопровод ще бъдат отпуснати, а от своя Спартак Николов допълни, че дружеството има готовност да започне изграждането му, след  като всички законови  процедури приключат.

„За мен  най-важното е проблемът да бъде решен в кратки срокове. Срещата днес беше изключително полезна, защото всички държавни институции сме на мнение, че хората в Брестовица не могат да чакат. До няколко дни ще имаме и конкретното решение какво ще бъде направено и ще го съобщим“, заяви областният управител.

Още

Дариха над 2 тона вода на Брестовица
Павел Михайлов: Предприели сме мерки за решаване на проблема с водата в Брестовица

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...