Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Галерии » Тъжна вест! Почина Недко Итинов
Важно Галерии Култура

Тъжна вест! Почина Недко Итинов

Недко Итинов

Поредната огромна загуба за света на изкуството. На 65 години днес ни напусна изключителният живописец, прекрасният човек и приятел Недко Итинов! Едва ли мога да изразя с думи голямата болка и тъга, които ме изпълват, написа негова близка приятелка в мрежата.

Недко Итинов е роден на 01 октомври 1956 г. в град Пловдив. Завършва Художествена гимназия в Казанлък и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново – специалност „Живопис“, под ръководството на проф.Терзиев. От 1986 г. е член на Съюза на българските художници. Има реализирани над 30 самостоятелни и много общи изложби в България (София, Пловдив, Варна, Бургас) и в чужбина (Виена – Австрия, Истанбул – Турция, Париж – Франция, Люксембург и Тел Авив – Израел).

Негови картини се намират в частни колекции в България, Германия, Англия, Испания, Франция, Швейцария, Люксембург , Сърбия, Нова Зеландия. Живее и работи в Пловдив.

Недко Итинов е сред доайените на пловдивската художествена школа. Твори в сферата на живописта и рисунката, като е създал свой разпознаваем стил, характеризиращ се със специфичен растер и триизмерни декоративни фигури.

Почивай в мир, Недко и нека е светъл пътят на душа ти, защото знам, че светлото ти изкуството ще пребъде!
Искрени съболезнования на семейството!

Екипът на ПловдивПрес изказва искрени съболезнования на семейството на Недко Итинов!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...