Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Експерт от СЗО: Борбата с COVID-19 ще трае дълго
COVID-19 Свят

Експерт от СЗО: Борбата с COVID-19 ще трае дълго

Рекорден ръст на заразените
COVID-19

Човечеството ще има дълги години борба с пандемията, прогнозира Майкъл Райън, директор на спешната здравна програма на СЗО.

„Въпреки напредъка, който постигнахме в борбата срещу COVID-19, има много фактори, които показват, че справянето с епидемията няма да бъде лесно“, каза той на брифинг.

Райън обясни, че днес има болни от COVID-19 по целия свят, поради което не винаги е възможно да се ограничи разпространението на вируса. А количеството произведени ваксини не е достатъчно, за да бъде ограничена пандемията бързо, пише DarikNews.

Той все пак отбеляза, че всички мерки и усилия, насочени към борба с болестта, не са напразни, тъй като всеки ден те спомагат за намаляване на смъртността от COVID-19 и намаляване на броя на новозаразените.

Райън също така добави, че в историята на човечеството вече се е случвало епидемиите да се локализират и така да не може да бъдат заличени години наред. При подобен сценарий, по негово мнение, младите поколения ще бъдат застрашени от вируса, тъй като по-възрастните ще развият имунитет срещу болестта през годините./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...