Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Изграждат новото обръщало за автобусите в „Прослав“
Градът Общество Пловдив

Изграждат новото обръщало за автобусите в „Прослав“

Новото обръщало за автобусите в квартал „Прослав“ ще започне да функционира до броени дни
Новото обръщало за автобусите в квартал „Прослав“ ще започне да функционира до броени дни

Новото обръщало за автобусите в квартал „Прослав“ ще започне да функционира до броени дни в зависимост от метеорологичните условия. В това се увериха заместник-кметът Тодор Чонов и директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков. Днес те бяха на място, за да видят докъде е стигнало изграждането на зоната, където колите на градския транспорт ще спират за кратък престой.

„Целта ни е да освободим пространството в центъра на квартала, където сега шофьорите почиват. Те спират автобусите много близо до къщите на хората и струпването им създава сериозен дискомфорт на живущите наблизо от шум и газови изпарения“, обясни Тодор Чонов и добави, че вече е създадена необходимата организация за движение.

Предстои на новото обръщало, което се намира на ул. „Елена“ № 2, да бъдат поставени електрически стълбове, химически тоалетни и бетонови елементи (джърси), които да указват входа и изхода.

Изграждането му е факт след молби на граждани и след одобрение от Експертния съвет по безопасност на движението и решение на Общинския съвет. Така автобусите по линии – 6, 15, 24, 222, 17 и 66 ще имат достатъчно място да маневрират, а шофьорите да имат възможност за кратка почивка.

„Няма да променяме местонахождението на спирките на градския транспорт вътре в квартала“, посочи инж. Пламен Вълков.

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев коментира пред ПловдивПрес , че при него са постъпвали много жалби на хора от „Прослав“. “ Имаме и снимки как центърът на квартала , където беше досега обръщалото, се превръща в малка автогара. Събираха се по 10 автобуса наведнъж. Вече мястото за почивка на шофьорите ще бъде далеч от къщите. По наше предложение се взе решение от Общинския съвет объщалото да бъде извън квартала. С експерти от район „Западен“ помагаме на ОП „Организация и контрол по транспорта“, обясни Димитър Колев.

Инж. Пламен Вълков каза, че в момента работна група обхожда града, за да види къде евентуално могат да се обособят нови стоянки за таксита или да се премахнат стари такива.

За вчера и днес общо 160 шофьори са подали заявления в ОП „ОКТ“ за издаване на временни разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на община Пловдив./ ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...